お菓子は好きですか?
私は手作りするのが好きです。
恩師が「rap食」療法を教えてくださったので、
早速、ホームページを検索してみました。
なんと、それは認知症や脳梗塞、心筋梗塞の予防食なのです!
これは私も取り組んでみようと思い立ち、
油や砂糖を使わないお菓子作りにチャレンジ!
rap食対応(のつもりで)
油分なしのシュークリームレシピ
◆シュー皮 材料
水 290cc
薄力粉 120g
溶き卵 2個
1.お鍋で水を沸騰させる
2.薄力粉を入れて混ぜ合わせ、透明感が出るまで加熱する
3.火から下ろし、溶き卵を加えて混ぜ合わせる
4.オーブンペーパーを敷き、スプーンで生地を丸め、8個に並べる
5.200℃に余熱したオーブンで60分、カリカリに焼き上げる
6.油分がなく、中はふわふわ、外はサクサク!
*バターやオリーブ油を入れるときは、水200cc.油分90cc。溶き卵は3個です。
ほんのり甘いさつまいもクリームレシピ
1.蒸し鍋でじっくり蒸したさつまいもを潰す
2.豆乳を少しずつなめらかに混ぜ合わせる
3.半分に切り分けたシュー皮に挟んで出来上がり!
ぽってり懐かしい味わいです。
Candy recipes
Do you like candy?
I like to be handmade.
Since the teacher has taught me the "rap food" therapy,
immediately, I tried to search the home page.
Wow, it dementia and cerebral infarction, we myocardial infarction a prophylactic diet!
This Standing think Let's also working me,
the challenge in making sweets that do not use oil or sugar!
rap diet corresponding
Cream puff without oil recipe
◆ choux pastry material
Water 290cc
Flour 120g
Beaten egg 2 pieces
1. boil the water in the pot
2. mixed put the flour, is heated until a clear sense of leave
3. Remove from fire and mix the addition of beaten egg
4. Place a oven paper, rounding the dough with a spoon, 8 arranged in pieces
5.200 in the oven preheated at ℃ 60 minutes, cook to crisp
6. there is no oil, it is in fluffy, outside crispy!
* When you put the butter and olive oil, water 200cc. Oil 90cc. Beaten egg 3 is one.
Slightly sweet sweet potato cream recipes
1. crush the carefully steamed sweet potato in a poacher
2. mix to smooth the soy milk little by little
3. finished on both sides of the shoe leather that was cut in half!
Chubby nostalgic taste.
お花見の季節なので、花見団子も作りました。
焼き団子に、みたらしをかけてみたらし団子。
残ったさつまいもクリームを餡にしてさつまいも餡団子。
桜の花をめでながら、いただきます。
Since the season of cherry blossom viewing, we made also flower viewing dumpling.
Baked dumpling, Shi Why do not we put the Mitarashi dumpling.
The remaining sweet potato cream in the bean paste sweet potato bean paste dumpling.
While Medellin, the cherry blossoms, you will.
こちらは、職場で焼いた、サラダオイル入りシュー皮です。
甘さ控えめのカスタードクリームで召し上がれ!
Here is baked in the workplace, is a salad oil-filled choux pastry.
Served with sweet modest custard cream!